[...] .....w opcji minimum! :)) + Możliwe jakieś przekąski. + Po ostatnim treningu w piątek 2-3 oszukane posiłki. Wtedy jem na ile spust i portfel mi pozwolą: dużo węgli trochę białka będę się starał wybierać produkty LOW FAT - ale bez przesadyzmu. W DNT jestem na ok 3000-3300kcal- bo odchodzą suple. Białko: [...]
[...] orangutana, siekacze są rozwinięte dobrze, a trzonowce są płaskie, przystosowane do rozgniatania i rozcierania pokarmu. 2.Ślina mięsożerców ma skład potrzebny do trawienia białka zwierzęcego: nie zawiera ptialiny przeznaczonej do tarwienia skrobi, jej odczyn jest kwaśny. Natowmiast ślina owocożercy jest alkaliczna, przystosowana do tarwienia [...]
[...] membranowe: ultrafiltracja i mikrofiltracja są procesami w temp. 12-13 stopni C( czyli na zimno ). Denaturacja białek zachodzi w temp.68-70'C.Jeżeli doszłoby do uszkodzenia białka ( nadpalenia) zalepiłyby się membrany i nie możliwe by było przeprowadzenie dalszej produkcji.A więc w naszym procesie nie dochodzi do " nadpalenia" białek.W celu [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Cześć, Mam do was prośbę otóż chciałbym się doradzić/spytać czy dobrze dobrałem dietę oraz suplementy. Od około 5 lat uprawiam sporty ( pływanie, piłka nożna, jazda na rowerze) a teraz chciałem zbudować sylwetkę na wakacje :-P . To może najpierw Ankieta: Zdjęcie sylwetki (mile widziane):Postaram się dodać jutro. Wiek :17 Waga :85 Wzrost :184 Staż [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] "Białko: Jako osoby bardzo aktywne, charakteryzujące się wysiłkiem siłowym, musimy dostarczyć z pożywienia od 2 do 2,5 grama na kilogram masy ciała pełnowartościowego białka! Powinno on pochodzić z produktów zwierzęcych (mięsa), ryb, jaj, odzywek wysokobiałkowych. Przy obliczaniu wygląda to następująco: 2g – 2.5g x masa ciała (kg) = ….g [...]
[...] brokuł -omega 3 -lyżka oliwy z oliwek Posiłek 6 (ok. godziny 21) -300g ryby (np.mintaj,sola) -łyżka oliwy z oliwek -100-200g brokuł WARTOŚCI ODŻYWCZE CAŁEGO DNIA ok. 285g białka,300g węglowodanów, 30+g tłuszczu(nie wiem ile dokładnie) , kcal - ok.2650 DZIEŃ ŚREDNIOWĘGLOWODANOWY Posiłek 1 (przed treningowy) -110g kaszy jęczmiennej perłowej [...]
[...] które syntetyzują wszystkie tkanki i narządy organizmu, przy czym najaktywniejsze pod tym względem są wątroba oraz mięśnie. W ludzkim ciele powstaje około 300 gram białka dziennie, chociaż średnie spożycie białka wynosi zaledwie 70 gram dla osób nie uzupełniających diety o dodatkowe białko(zwykli zjadacze chleba ). Każde białko [...]
[...] i nieporównywalna z innymi produktami, na przykład Białko jest przyswajalne w 94%, tłuszcz w 95%, węglowodany w 98%, związki mineralne w 76%. Porównajmy - przyswajalność białka zawartego w mleku kształtuje się na poziomie 85%, w ziemniakach 77%, w mięsie 78%, w roślinach strączkowych 40-60%. Szkoda, że bez uzasadnienia często w wielu [...]
[...] DNT: 100g pomiędzy pierwszym a drugim posiłkiem 3) Glutamine Powder - 500g L-Glutamina jest najczęściej występującym aminokwasem w organizmie człowieka. Reguluje bilans białka, aby zapobiec utracie masy mięśniowej. Jest nieodzowna dla metabolizmu mózgu. Wspiera układ odpornościowy, przyspiesza i pogłębia regenerację. Dawkowanie: DT: 10g [...]
[...] na masie,czy niezależnie od tego jaki trening dostane ta dieta będzie dobra? P.S-SAM UKŁADAŁEM TĄ DIETĘ WIĘC PROSZĘ W RAZIE CZEGO O JAKIEŚ POPRAWKI KCAL-4175 Kcal 160g-białka-640 Kcal 490g-węglowoadny-1960 Kcal 175g-tłuszcze-1575 Kcal Dzień 1.Poniedziałek: 1.Śniadanie 1(w domu)godz.7.00 -Płatki Owsiane na mleku -Omlet z 3 jaj -Jabłko [...]
[...] Protein Freak Opis - Potężnie stymuluje procesy anaboliczne - Hamuje rozpad (katabolizm) tkanki mięśniowej - Przyspiesza regenerację - 25 g najwyższej jakości białka w każdej porcji - Tylko 2 g tłuszczów w porcji - Minimalna ilość węglowodanów i cukrów - Przedłużone działanie - 6 różnych form białka! - Wspomaga rzeźbienie sylwetki [...]
[...] i nieporównywalna z innymi produktami, na przykład Białko jest przyswajalne w 94%, tłuszcz w 95%, węglowodany w 98%, związki mineralne w 76%. Porównajmy - przyswajalność białka zawartego w mleku kształtuje się na poziomie 85%, w ziemniakach 77%, w mięsie 78%, w roślinach strączkowych 40-60%. Szkoda, że bez uzasadnienia często w wielu [...]
Źródło: Harvard Health Team Fakt: jajo jest dobrym źródłem składników odżywczych. Za około 30 groszy dostajemy 6 gramów białka, trochę zdrowych tłuszczów nienasyconych, odrobinę witamin i minerałów. Jajka są też dobrym źródłem choliny, której przypisano dobroczynny wpływ na pamięć, jak również luteiny oraz zeaksantynu, które mogą zapobiegać [...]
[...] norma w okresie przed startem wynosiła znacznie mniej tj. 1000kcal. Ilość wody obecnej w organiżnie reguluje zmieniając odpowiedni spożycie potraw węglowodanowych. Źródłem białka są dania o niskiej zawartości tłuszczu takie jak kurczęta, mięso indycze tuńczyk oraz białko jaj. Węglowodany spożywa w postaci ziemniaków sałatek różnych ważyw i [...]
Witam, chcialbym sie podzielic doswiadczeniami i zasiegnac opinii dotyczacych prowadzenia mojej diety ckd... a wiec tak mam 28lat 184cm 80kg przez ponad pol roku bylem na diecie low carb i chociaz nie mierzylem wydaje mi sie ze mam stosunkowo nie duzy %bf lecz niestety chyba caly tluszcz ktory mi pozostal jest tak nieestetyczny i widoczny ze [...]